Célunk, hogy szolgáltatásainkkal és termékeinkkel segítsük mindazok munkáját, akik digitális képalkotással foglalkoznak, legyen szó reklámdekorációs produkcióról vagy akár művészi igényességet kívánó alkotásokról.

Szolgáltatásaink keretein belül színkezeléssel, workflow-management -tel, eszköz- és alapanyag vásárlással kapcsolatos szaktanácsadással látunk el a teljes gyártási folyamat során, az előkészületektől a produktum létrehozásának folyamatán át egészen a végtermékig.

 


Előkészítés

   
Nyomtatás

   
UtómunkálatokFile előkészítés
Képalkotási munkafolyamataink első lépése a file-ok előkészítése. A workflow ezen szakaszában előrelátással és gondos tervezéssel sok, később esetlegesen felmerülő problémától szabadíthatjuk meg magunkat, a folyamatban résztvevő munkatársainkat, partnereinket. Jelentősen optimalizálható az adott munkára fordított idő és energia, a végtermékből "kihozható a legtöbb". Nem is beszélve a megrendelő elégedettségéről vagy esetleges csalódottságáról. A színkezelés már ebben a szakaszban meghatározó. A file-nak minden esetben rendelkeznie kell beágyazott színtérrel, de legalábbis információval arra vonatkozóan, hogy milyen színtérben készült. Ez szolgál hivatkozási alapul a végtermék színegyezésére vonatkozóan. Adott gyártási technológiáktól függően digitális anyagaink eltérő színterűek lehetnek, így kihasználva a technológiák által nyújtott lehetőségeket. A rendelkezésre álló file-összetevők, állományok mellett a végfelhasználás is meghatározza a felbontást, a file-ok méretét. Megfelelő file-formátumokat használva nem szabunk magunknak, partnereinknek, megrendelőinknek feleslegesen minőségi korlátokat, kompromisszumokat. Munkafolyamat tervezéssel, file előkészítéssel kapcsolatos kérdéseiddel is megtalálsz minket!

Colormanagement
Különböző képalkotó eszközeink működése során színbeli eltéréseket tapasztalhatunk. Ezek az eltérések keretek közé terelhetők és kontrollálhatók a színkezelés, más néven colormanagement használatával. Colormanagement alkalmazásával elérhetjük, hogy egy adott állomány szín-információi ne torzuljanak miközben eszközről eszközre vándorolnak, a munkafolyamat során végig a kívánt színérzetet kiváltva. Segítünk abban, hogy meglévő vagy akár leendő rendszered színkezelése megfelelően működjön a tökéletes eredmény eléréséhez, vagyis az eszközeid közötti helyes színkommunikációval a színbeli torzulások minimálisak legyenek.

Monitorkalibrálás
A monitorkalibrálás elválaszthatatlan része, első lépcsője a colormanagement-nek. Elengedhetetlen a színhelyes minőségi munkához! Szakértő csapatunk precíziós műszerekkel állítja be monitorod paramétereit, melynek köszönhetően képmegjelenítésének színhűsége maximális lesz. A kalibrációs folyamat végeredményeként egy ICC profilt készítünk, mely leírja a monitorod kalibrált értékeit, továbbá annak mért adatait. Ennek a profilnak a felhasználásával biztosítja számítógéped a színhelyes megjelenítést a kép- és kiadványszerkesztéshez, valamint más hardveres beállításokhoz. A műszeres beállítások alkalmával kalibrált értékek megbízhatóak, ellenőrizhetőek valamint bármikor megismételhetőek. Az elkészített profilok által leírt minőség garantált, ám felhasználástól függően ismételni, bizonyos rendszereséggel frissíteni kell. Meglévő vagy új monitorodon egyaránt elvégezhető a kalibráció, ezeknek azonban más-más értékei lesznek, ezért minden monitorra egyedi értékeket állítunk be, egyedi profilt készítünk.

Bemutatótermünkben megismerkedhetsz a szolgáltatás alkalmával használt precíziós műszerekkel és szoftverekkel. Kérdéseiddel bármikor megtalálsz minket, felkészült kollégáink szaktanácsadással támogatnak a mindennapi munkában!

IT tanácsadás
Nyomtatórendszer vásárlás, fejlesztés alkalmával IT tanácsadással, konzultációkkal támogatunk a megfelelő döntés előkészítésben és meghozatalában.
Segítünk kiválasztani a berendezéseidhez megfelelő szoftvert, valamint vállaljuk a kezelésének felhasználói szintű betanítását, rendszerintegrálást, továbbá a rendszer munkafolyamatba illesztését.

 Nyomtatók és technológiák
Nyomtatóinkat folyamatosan üzemeltetjük és teszteljük! Számtalan szempont szerint, alapos vizsgálatok alá vetjük rendszereinket, hogy megismerjük mi vezet a legjobb eredmény eléréséhez. Különböző nyomtatókhoz, médiákhoz leginkább optimális gyári valamint alternatív festékeket használunk, a különböző beállításokat vizsgáljuk akár szélsőségesen összetett üzemeltetési igénybe- vételek mellett is. Folyamatos gyakorlati tesztelés során tapasztaljuk ki, hogyan tudjuk elérni a legjobb színhelyességet, színtartósságot és optimális termelékenységet a legkülönbözőbb nyomtatórendszereken és médiákon.

Partnereink piacbevezetés előtt álló alapanyagaik és berendezéseik tesztelésével bíznak meg bennünket, legyen szó médiákról, festékekről, vagy akár a legmodernebb széles formátumú nyomtatókról. A legkülönbözőbb tintasugaras nyomtatási eljárásokkal, valamint a széles formátumú nyomtatók legtöbb márkájával kapcsolatos szaktanácsadással, támogatással kereshetsz bennünket. EPSON, MIMAKI, ROLAND, MUTOH, CANON márkájú széles formátumú nyomtatók üzemeltetési, karbantartási és szervizelési lehetőségeit biztosítjuk számodra. Oldószeres valamint vízbázisú tintasugaras technológiákat egyaránt üzemeltetünk. A technológiai sokféleségben rejlő újabb és újabb kihívásoknak próbálunk megfelelni, és ezeket integrálni rendszereink mindennapi működtetésébe. Ebből te is profitálhatsz! Folyamatos szaktanácsadással és támogatással állunk rendelkezésedre. Kapacitás management szolgáltatásunk során saját nyomtatóink, valamint utómunka berendezéseink szolgálatát bocsájtjuk rendelkezésedre. Szervizelési, vagy egyéb rendszer karbantatási okok miatt történő leállás alkalmával segítünk neked áthidalni a kieső termelési időt.

Műhelyszolgáltatásunk keretében olyan speciális rendelkezésre állást biztosítunk, mely a legmagasabb művészi elvárásoknak is megfelel! Fotósok, grafikusok, képzőművészek számára bocsájtjuk rendelkezésre kalibrált berendezéseinket, nyomtatóinkat, miközben szaktanácsadással, konzultációval segítjük munkájukat barátságos hangulatban!

Médiák
A termelékeny és gazdaságos üzemeltetéshez szükséges médiáktól a prémium minőségű színhelyes és időtálló fotópapírokig kínálunk nyomtatási alapanyagokat. EFI proof papírok széles választékát találod meg nálunk, melyek speciális felületkezelése a legkülönbözőbb nyomdai szimulációk előállítását teszik lehetővé. Minőségüket és megfelelőségüket FOGRA és ISO tanúsítványok biztosítják. A TECCO:PHOTO médiák a legnépszerűbb tintasugaras fotónyomtatókhoz és archív tintákhoz lettek kialakítva. Termékpalettájuk folyamatosan bővül, igazodva a változó trendekhez, irányzatokhoz és képalkotási elvárásokhoz. A méretek széles skáláját kínáljuk a hagyományos fotó mérettől (10x15 cm) egészen a széles formátumú rendszerekben használt 152 cm-es tekercsméretig. Az eladáshelyi marketing anyagok készítésétől a professzionális minőségű fotók vagy akár művészi reprodukciók megjelenítéséig nálunk megtalálod az alkalmas nyomathordozót.

 Tinták
A gyári tinták mellett mi a már sokszor bizonyított TRIANGLE alternatív tintákat ajánljuk rendszereinkhez. Széles körben elterjedtek a TRIANGLE alternatív tinták, melyek a legtöbb széles formátumú nyomtatóhoz alkalmazhatóak, biztosítva a kompatibilitást és a könnyű átállást. Gyorsan száradnak, nem károsítják a nyomtatók egyetlen részét sem, nem erős szagúak, továbbá környezeti terhelésük is minimális. TRUE, MILD és ECO solvent festékek egyaránt megtalálhatóak a TRIANGLE termékpalettáján. A Triangle Kültéri Tartóssági Garancia biztosítja, hogy a Triangle Digital PicturePerfect tintákkal készült nyomatok megfelelő körülmények között alkalmazva nem fakulnak ki 24 hónap alatt, vagy ClearFlex UV lakk védőréteggel ellátva akár 36 hónap alatt sem.

Újratölthető tintarendszerek használatával drámai mértékű megtakarítás érhető el! Alkalmazhatóak 4, 6 illetve 8 színű, vízbázisú és oldószeres nyomtatórendszereken is. További nagy előnyük, hogy az eredeti festékekhez nagyban hasonló paramétereik miatt a rendszerátállás folyamata egyszerű és megbízható. Az utántöltő rendszerek biztonságos és zavartalan üzemeltetéséhez nálunk megtalálsz minden támogatást, kelléket, kiegészítőt és alkatrészt.

ICC profil gyártás
ICC színprofilokat készítünk monitorokhoz, printerekhez, proof rendszerekhez egyaránt.

Az ICC színprofilok helyes alkalmazása biztosítja a munkafolyamatban résztvevő eszközök megfelelő színkommunikációját. A Nemzetközi Színtestület (International Color Consurtium = ICC) által meghatározott szabvány lehetővé teszi, hogy a különböző berendezések egyedi megjelenítési karakterisztikáját össze lehessen hangolni. ICC profil készítéssel, azok használatával állományaid megjelenítése színhelyessé válik, így az egymáshoz hangolt berendezéseid színkommunikációi közötti eltérés minimálisra csökkenthető.

A munkafolyamatban résztvevő különböző eszközök, nyomtató-festék-média kombinációk egyedi kalibrációja és ICC profiljának elkészítése lehetőséget biztosít a folyamat során a legjobb színegyezés kialakítására. Emellett a megfelelően kalibrált eszközökkel lehetőség nyílik más eszközök megjelenítésének szimulálására is. Így akár más-más nyomtatási technológiák eredményei is megjeleníthetők.

Lamináló gépek
Megfelelő lamináló gép nélkül ma már elképzelhetetlen a nyomatok hatékony felületvédelemének kialakítása. A legtöbb berendezés alkalmas a legkülönfélébb nyomatszélességeknek megfelelő védőfóliák felvitelére. A lamináló fóliáknak fontos szerepük van nyomataink élettartamának megnövelésében. Kültéri nyomatok esetén nemcsak az időjárási viszonyoktól óvja azokat, hanem a speciális UV szűrő hatású fóliák a színtartósság megőrzésében is fontos szerepet töltenek be. Közösségi helyeken, tömegközlekedési eszközökön kihelyezett tájékoztatók élettartamát növelhetjük meg anti-graffiti védőfóliák használatával, melyeknek köszönhetően a károk okozta többletköltségek jelentősen csökkenthetőek. Tapasztalt kollégáink a megfelelő anyagismeret mellett a lamináló gépek használatában is segítenek! A nyomatok előkészítésével, a lamináló fóliák kiválasztásával, szakszerű felvitelével kapcsolatos kérdéseiddel bármikor megkereshetsz bennünket. Új berendezésed üzemeltetésének betanítása mellett a mindennapi munkával kapcsolatos tanácsadással is támogatunk. A berendezések valamint lamináló fóliák kiszállítása mellett szervizelési lehetőségekkel is megtalálsz minket.

Karbantartás, szervizelés során kapacitás kiváltásban segítünk, hogy termelékenységed ekkor sem csökkenjen!

Kasírozó asztal
A kasírozó asztal elengedhetetlen berendezése egy dekorációs kivitelezéssel komolyan foglalkozó stúdiónak. Ezek a legtöbb esetben állómunka végzése mellett a nyomatok nyomathordozókra történő felvitelében tesznek szolgálatot. Nem mindegy azonban, hogy ezt a munkafolyamatot milyen hatékonysággal és milyen hibaszázalékkal végezzük el. A legtapasztaltabb dekoratőrök gondos és precíz munkavégzése mellett is előfordulhatnak hibák. Ezek minimalizálásában segítünk neked! A teljes egészében hazai fejlesztésű BUBBLE-FREE kasírozó asztalunk használatával megdöbbentő mértékben növelheted termelékenységed, és megfelelő használata mellett minimalizálhatod az újragyártásokból adódó többletköltségeket! Sokoldalú, többfunkciós berendezést kínálunk neked, mely legmodernebb technológiákkal felszerelve kerül hozzád. Tárolóinak köszönhetően gyorsan és könnyen eléred a munkafolyamatok során használt alapanyagokat, kézre álló kezelőszervei nagyban segítik a hatékony munkavégzést. Telepítése és szakszerű üzembe helyezése mellett üzemeltetési és karbantartási tanácsokkal is ellátunk!

Nyomathordozók
A tökéletes színhűséggel és felbontással készített nyomatot önmagában még nem mindig nevezhetjük kész produktumnak, ha nem tudjuk elhelyezni a rendeltetési helyén! Éppen ezért fontos a megfelelően kiválasztott nyomathordozó! Megkülönböztetünk beltéri és kültéri nyomathordozókat, melyek alapanyagai a végleges felhasználástól függően változhatnak. Papír, polipropilének, könnyű habosított PVC-k, akrilok, vagy akár ezek ötvözete is megtalálható a nyersanyagok között. Anyagszerkezetüket, struktúrájukat a terhelhetőségük, időtállóságuk függvényében alakítják ki. Nagy gondot fordítunk arra, hogy mindig a felhasználási célnak megfelelő nyomathordozót válasszuk ki, illetve ajánljuk számodra. Esztétikai szempontok mellett funkcionalitásuk, valamint megmunkálhatóságuk alapján választjuk ki a nyomathordozók lemezvastagságát. Ez lehet akár 1-2 mm vékony vagy akár 20 mm vastag is. Fotók, papír alapú nyomatok kasírozására leginkább alkalmasak az úgynevezett papír alapú habkartonok, melyek könnyű súlyuk és kezelhetőségük miatt igen közkedveltek. Dekorációs célokra a habosított PVC-k mellett a különböző keménységű polipropilén valamint akril lemezek használhatóak, melyek az időjárási igénybevételeket is jól bírják. A megfelelően kiválasztott és felületkezelt nyomattal párosítva tartósságuk elérheti vagy akár meg is haladhatja a 36 hónapot. A hőingadozásoknak köszönhető tágulások okozta vetemedések elkerülése érdekében megfelelő rögzítési technikákat kell alkalmazni, melyben szaktanácsadással látunk el. Az alapanyagok kiválasztásában, beszerzésében és kiszállításában is segítünk, hogy az időben és megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésedre. A kiszerelésekkel és szállításokkal kapcsolatosan keresd kollégáinkat.

Workshop
Colormanagement alapok oktatásában, EFI Colorproof felhasználói szintű betanításában, színkezelési és file előkészítési valamint gyártási és kezelési feladatok megoldásaiban tanácsadással és konzultációval is segítséget nyújtunk számodra! Oktatásainkat, segítségnyújtásunkat akár a saját berendezéseiden is igénybe veheted, bárhol az országban. Bemutatótermi workshopjaink kötetlen hangulata alkalmával lehetőséged van kérdezni, beleszólni, aktívan részt venni az eseményen. Oktatásaink során olyan hasznos kezelési, karbantartási, szoftver- és hardvertelepítési tanácsokkal látunk el, melyek segítségedre lesznek a mindennapi munkában! Célunk, hogy tudásbázisunkat megosszuk veled is, hogy magabiztosan használhasd berendezéseidet, és maximálisan kihasználhasd a rendszereink nyújtotta lehetőségeket.